Heeft u klachten over de therapeut?

Klachten over de therapeut
Inhoudsopgave

Volgens de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) is het de verantwoordelijkheid van een zorgaanbieder om zich actief in te zetten om een conflict met een patiënt/cliënt op te lossen. Deze wet stelt een wettelijke termijn van maximaal 6 weken voor het oplossen van dergelijke geschillen. Het meest wenselijk is dat de therapeut en de klager gezamenlijk het ontstane probleem kunnen oplossen. Als dit niet lukt of als de communicatie niet meer mogelijk is, kan de Klachtenfunctionaris worden ingeschakeld.

Klachtenfunctionaris

Klachtenfunctionaris Indien u een klacht heeft over een behandeling of uw behandelaar en het lukt niet om dit samen met de betrokken therapeut op te lossen, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de vereniging waartoe uw behandelaar behoort. De Klachtenfunctionaris zal vervolgens contact met u opnemen. Deze functionaris kan u helpen bij het formuleren van uw klacht. Soms kan het al voldoende zijn dat u uw verhaal kunt vertellen en besluit om geen verdere actie te ondernemen. In andere gevallen kan er bemiddeld worden en zal er met u een afspraak worden gemaakt over de vervolgstappen.

Geschilleninstantie Als blijkt dat het niet mogelijk is om uw geschil met de betrokken therapeut op te lossen, zelfs met behulp van de Klachtenfunctionaris, zal deze u doorverwijzen naar de Geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen (KAB). Deze onafhankelijke instantie zal uw klacht uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk behandelen, onder leiding van een jurist.

Tuchtcollege en Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) Indien er sprake is van een duidelijk tuchtwaardige klacht, zal de Klachtenfunctionaris u doorverwijzen naar het tuchtcollege van de vereniging waartoe uw behandelaar behoort. Dit college, onder leiding van een jurist, behandelt ernstige klachten en kan indien nodig de Inspectie voor de Gezondheidszorg inschakelen. In zeer ernstige gevallen kan de Klachtenfunctionaris direct melding maken bij de IGJ.

https://www.gatgeschillen.nl/ik-heb-een-klacht-wat-nu

Edwin

Om contact op te nemen met de klachtenfunctionaris van MBOG kunt u een e-mail sturen naar info@mbog.nl | secretariaat@mbog.nl.

https://www.gatgeschillen.nl/ik-heb-een-klacht-wat-nu/

Annelies

Annalies Semplonius is aangesloten bij stichting zorggeschil.

Meer informatie

Waarneming

Heeft u klachten?

Vergoedingen

Tarieven

Andere belangrijke pagina's

CAT Beroepscode

MBOG Beroepscode

Privacy Verklaring

Algemene Voorwaarden

Disclaimer voor Praktijk Wiersma

Praktijk Wiersma biedt complementaire zorg aan als aanvulling op reguliere zorg, maar vervangt deze niet. Onze behandelingen zijn gericht op het bevorderen van het natuurlijke genezingsvermogen en het verbeteren van welzijn. We richten ons op cliënten die openstaan voor een alternatieve benadering van hun gezondheid.

Belangrijk: Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je complementaire zorg start. Complementaire zorg is geen vervanging voor door een arts gestelde diagnoses of behandelingen. De adviezen en behandelingen van Praktijk Wiersma zijn niet altijd wetenschappelijk onderbouwd en dienen aanvullend te worden gezien, niet als vervanging voor reguliere zorg.